WP_20160513_11_46_38_Pro

Obilježen Dan općine Usora u BiH – načelnik Rončević najavio suradnju

 

Obilježen Dan općine Usora u BiH – načelnik Rončević najavio suradnju

Načelnik općine Čađavica Mirko Rončević sa vlasnikom OPG Marinom Pejić iz Donjih Bazija sudjelovali su, u petak 13. svibnja,  na obilježavanju Dana općine Usora i  Dana 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora u Bosni i Hercegovini. Tom prigodom odali su počast, položili vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja za 110 poginulih hrvatskih branitelje 110. HVO brigade u Usoru.

Načelnik Rončević  u svom  obraćanju na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Usora koja je održana u sportskoj dvorani u Sivši, čestitao je Dan općine Usora a posebno sa pijatetom i poštovanjem pozdravio članove obitelji poginulih hrvatskih branitelja te čestitao obljetnicu 110 HVO brigade Usora svim njenim pripadnicima, te istaknuo da će suradnju između općine Čađavica i općine Usora kroz projekte prekogranične suradnje i kulturu konkretizirati.

Načelnik Općine Rončević i vlasnik OPG-a Pejić nakon svečanosti su posjetili poduzetničku zonu Općine Usora te se zadržali u razgovoru sa Mijom Ćosić vlasnikom jedne od većih tvrki u Usori „Ćosićpromex“ koja zapošljava preko 500 djelatnika. Marin Pejić je iznio svoja iskustva o radu sa obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvom koje radi sa članovima obitelji u Donjem Bazju.  

Tijekom posjeta konkretizirana je i kulturna suradnja i posjet kulturnog umjetničkog društva iz Čađavice tijekom „HRVATSKIH DANA KULTURE“ u Usori 12. lipnja a za Dan Općine Čađavica i manifestacije tim povodom dogovoren je dolazak KUD-a „Izvor“ iz Žabljaka.

Skip to content