IZOBRAZBA O ODRŽIVOJ UPORABI PESTICIDA

Poštovani profesionalni korisnici sredstava za zaštitu bilja,

Stupanjem na snagu Zakona o održivoj uporabi pesticida („Narodne novine“, br. 46/22.)  Ministarstvo poljoprivrede – Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede ovlašteno je kao stručno tijelo za provedbu izobrazbe o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida.

Prema navedenom Zakonu svi profesionalni korisnici, distributeri i savjetnici sredstava za zaštitu bilja moraju imati zadovoljavajuće znanje o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida.

Znanja se stječu izobrazbom koju ispred nadležne Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede provodi 148 ovlaštenih predavača u svim županijama Republike Hrvatske.

POPIS PREDAVAČA

Navedena izobrazba za profesionalne korisnike sredstava za zaštitu bilja provodi se putem Mjere1 Ruralnog razvoja te je za polaznike besplatna.

Izobrazba se provodi kroz dva modula: osnovni (četverodnevni tečajevi, prema 25-satnom programu) i dopunski modul (7- satni program).

Prijava na izobrazbu (osnovnu ili dopunsku) i polaganje ispita pratite pod TEČAJEVI https://www.savjetodavna.hr/tecajevi/  ili se javite najbližem savjetniku na terenu.

KONTAKTI SAVJETNIKA

 

Virovitičko-podravska županija

 

Ivana Češek (Slatina)  099 4970 488

Ana-Marija Čajkulić (Virovitica)  091 488 2961

 

Polaznici izobrazbe moraju biti punoljetni, imati završenu najmanje osnovnu školu, te imati važeću e-mail adresu.

Sve dodatne informacije vezane uz izobrazbu o održivoj uporabi pesticida mogu se dobiti na pesticidi-strucna-podrska@mps.hr; ivana.cesek@mps.hr; ana-marija.cajkulic@mps.hr

 

Skip to content