Općina Čađavica

Službene web stranice Općine Čađavica

U Čađavici potpisan ugovor o sufinanciranju Zavoda za hitnu medicinu VPŽ

11.01.2017

U prostorijama Općine Čađavica, u srijedu 11. siječnja, načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, uz nazočnost ravnatelja Doma zdravlja VPŽ Igora Fazekaša i ravnateljice Opće Bolnice Virovitica Mirjane Peček, potpisao je s ravnateljicom Zavoda za hitnu medicinu VPŽ Marijanom Banjavčić, Ugovor o sufinanciranju rada hitne medicinske pomoći za 2017. godinu „Radi se o nastavku višegodišnje suradnje Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko podravske županije i Općine Čađavica“- rekla je ravnateljica Marijana Banjavčić.

Jedna od tema razgovora bio je i pronalazak modela sufinanciranja i stimulacije ostanka liječnika obiteljske medicine na području Općine Čađavica za što je u Proračunu Općine Čađavica za 2017. godinu izdvojeno 25 tisuća kuna. Ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš tom prigodom je pohvalio načelnikovu inicijativu i uloženi trud u pronalasku sredstava u skromnom Proračunu Općine.

Također je okupljene upoznao sa napretkom projekta nove ambulante u Čađavici:“Tijekom 2016. godine Općina je kupila zemljište na kojem će se izgraditi nova ambulanta. Dio dokumentacije je gotov, ostali dio je u pripremi i očekujemo u skorije vrijeme i ishođenje građevinske dozvole čime će se steći preduvjeti za raspisivanje javnog natječaja za odabir izvođača radova i nadam se da će, kao što smo ranije govorili, zajedničkim sredstvima Općine Čađavica, županije virovitičko-podravske i Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Općina Čađavica vrlo brzo dobiti ambulantu kakvu zaslužuje.“

Potpisivanju ugovora su prisustvovali i predsjednik Općinskog vijeća Općine Čađavica Josip Piskać i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Čađavica Danijel Jozić.(mt, www.radioslatina.hr)