Općina Čađavica

Službene web stranice Općine Čađavica

Slavonsko kolinje Čađavica 2017.

15.01.2017

Načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, predsjednik Općinskog vijeća Josip Piskać i predsjednik LU Sokol Čađavica Berislav Martinčević, organizirali su sa suradnicima Slavonsko kolinje Čađavica 2017. na tradicijski način. U raznim fazama kolinja sudjelovalo je oko 40 vrijednih članova udruga KUD-a Podravina, LU Sokol, Stočarsko-ratarske udruge Čađavica, Udruge uzgajivača hrvatskih hladnokrvnih konja, Udruge Moto kluba Zvijeri Čađavica i Poljoprivredne zadruge Sezam Čađavica.

Na prostoru Lovačke udruge Sokol izmjenjivale su se aktivnosti oko svih sadržaji kolinja kako bi proizveli predviđena jela: kobasice, ćurke, čvarke i mast. Jedan dio proizvoda će se koristiti za prezentaciju na sajmu Viroexpu 2017., dok će drugi dio biti podijeljen ljudima u potrebi. Svi sudionici kolinja i njihovi gosti zasluženo su kušali pripremljena jela, napitke i krofne.

Prema riječima načelnika Mirka Rončevića, želja im je da ovu tradiciju sačuvaju od zaborava s nadom da to preraste u redovnu turističku ponudu čađavačkog kraja. (www.icv.hr, žf; foto: Željko Felbar)