Općina Čađavica

Službene web stranice Općine Čađavica

SEMINAR O POLJOPRIVREDI ''Primjena novih tehnologija u poljoprivredi''

03.03.2017

Israel Export Institute i HGK – Županijskom komorom Virovitica
pozivaju Vas na
SEMINAR O POLJOPRIVREDI
''Primjena novih tehnologija u poljoprivredi''
koji će se održati u ponedjeljak, 06. ožujka 2017. u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije (adresa: Trg Ljudevita Patačića 1, Virovitica) s početkom u 11 sati.

Država Izrael ima oko 8.5 milijuna stanovnika. Ukupna zemljopisna površina Države Izrael je oko 22.000 km² i samo 20 % od toga je obradiva površina koja se većinom navodnjava. Na oko 310.000 ha Država Izrael proizvodi većinu svoje hrane, a uvozi žito, uljane sjemenke, meso, kavu, kakao i šećer. Taj je uvoz obilno pokriven izvozom. Proizvodnja na farmama uglavnom se sastoji od mliječnih proizvoda i uzgoja peradi. Dodatno, veliki izbor cvijeća, voća i povrća uzgaja se lokalno, posebno u toplim područjima koje poljoprivrednicima omogućuju prednost u odnosu na europska tržišta. Tijekom zimskih mjeseci, Izrael je europski staklenik iz kojeg se u Europu izvoze lubenice, rajčice, krastavci, paprika, jagode, kivi, mango, avokado, mnoge vrste agruma, ruže i karanfili. Sve navedno je rezultat visoko razvijenih i inovativnih agrotehnologija koje Država Izrael izvozi diljem svijeta.
Seminar će obuhvatiti predavanja iz 5 područja: navodnjavanje, staklenici, mljekarstvo, gnojiva i zaštita bilja prema sljedećem rasporedu:
11:00 1. Projekti staklenika – NETAFIM – Zohar Ziv (20 min)
2. Navodnjavanje kap-po-kap u Hrvatskoj – NETAFIM – Božidar Žanko (20 min)
3. Filtracijski sistemi u poljoprivredi – NETAFIM – Itai Rosenberg (20 min)
4. Navodnjavanje silaže – ND Project – Buda Erel (20 min)
12:45 Pauza s osvježenjem
13:00 5. Staklenici – ND Project – Noam Zeevi (20 min)
6. Napredna rješenja za upravljanje mliječnim farmama – AFIMILK – Branimir Kampl (20 min)
7. Ishrana bilja – ICL Fertilizers – Zoran Salopek (20 min)
8. Važnost zaštite bilja u uzgoju usjeva – ADAMA – Zlatko Balentić (20 min)
Vrijeme za pitanja i odgovore je predviđeno nakon svakog predavanja.
Ako ste zainteresirani za dodatne razgovore o pojedinom području lijepo Vas molimo da nam javite područje Vašeg interesa na mail s kojeg ste dobili poziv te Vaše osnovne podatke (ime i prezime, naziv tvrtke i adresa, e-mail, telefon, mobitel).