Općina Čađavica

Službene web stranice Općine Čađavica

Općini Čađavica izdana Građevinska dozvola za izgradnju nerazvrstane ceste i sustava oborinskih kanala u Proizvodnoj zoni Čađavica.

18.01.2017

Upravni odjel za prostorno uređenje Virovitičko-podravske županije izdao je Općini Čađavica Građevinsku dozvolu za izgradnju nerazvrstane ceste i sustava oborinskih kanala u Proizvodnoj zoni Čađavica.

Prema riječima načelnika Općine g. Mirka Rončević projektirana vrijednost radova iznosi 3,6 milijuna kuna s PDV-om, a s obzirom da je završena kompletna potrebna dokumentacija projekt će se aplicirati na natječaje koje su najavila nadležna Ministarstva.

Svrha projekta je izgradnja nerazvrstane ceste u proizvodnoj zoni koja bi omogućila lakši pristup zoni sa lokalnih i državnih cesta u općini Čađavica. Samim time bi se osigurali potrebni uvjeti kojima bi se privukli potencijalni novi ulagači i veća ulaganja u razvoj općine Čađavica već postojećih proizvođača u proizvodnoj zoni općine Čađavica. Namjerava se izgraditi novu kolničku konstrukciju sa asfaltnim zastorom, sve prema odredbama Urbanističkog plana uređenja Proizvodne zone Čađavica (Sl.gl.3/13) i strategiji razvoja Općine.

Cesta je prvenstveno namijenjena potrebama budućih korisnika Proizvodne zone Čađavica kao i svim stanovnicima naselja Čađavica. Uz cestu, namjerava se i izgraditi sustav otvorenih oborinskih kanala za kvalitetnu odvodnju novo projektiranih prometnih površina. Novo projektirana nerazvrstana cesta će se sastojati od dva kraka. Krak K1 bit će širine 7,0 m, dok će kraći krak K2 biti širine 6,0 m. Ukupna duljina će iznositi 780,0 + 206,0 = cca 986,0 m. Uz predmetnu cestu bit će postavljen sustav otvorenih oborinskih kanala koji će služiti odvodnji prometnih površina – sve prema Urbanističkom planu uređenja.